en

Haybuster H-1130
ALAPVONÁSOK
A Haybuster 40 éve gyárt kádaprítókat, figyeli a felhasználók kéréseit és igényeit!
Megérkezett a H-1130 Big Bite szénaaprító!

- Teljesen új kialakítás a gazdálkodók és állattartók mai igényeinek kielégítésére!
- Nagy teljesítményű kardántengelyes aprító, mely kerek és szögletes bálák és laza szénaboglyák aprítására alkalmas.
- A nagy teherbírású 127 cm-es kalapácsos aprító alapfelszereltség része.
- Az előző modellekhez képest 40%-kal nagyobb szállítócsatorna az aprítópanel alatt, a nagyobb térfogat érdekében.
- Új 30,48 cm x 1,37 m-es páros szállítócsigák a gyorsabb ürítés érdekében.
- 90°-ban billenthető kád az kalapácsos aprítóhoz való egyszerű hozzáférés, karbantartás és javítás érdekében.
- 60,69 cm széles és 7,92 m hosszú hidraulikus összehajtható szállítószalag.
- Megerősített hajtásrendszer, mely 200 – 315 lóerős teljesítmény átvitelére képes.

1. A már ismert 127 cm hosszú „Big Bite” kalapácsos aprító a kád hátsó felére került a belső szállítócsatorna rövidítése érdekében, ezáltal növelve az ürítés sebességét. A Nagy teherbírású kalapácsos aprító 2300-as fordulatszámon üzemel, 40%-kal nagyobbon, mint a korábbi modellek, valamint 1,27 cm-es hajló kalapácsokkal vannak ellátva. A kalapácsoknak 4 erősített vágóélük van. Ha egy él elkopik, akkor a kalapács következő használatlan élével helyettesíthető. A kalapácsok 3,18 cm-es acélozott kalapácstartó rudakon helyezkednek el. Az aprító tányérok 1,27 cm vastagok és 40,64 cm átmérőjűek. A kalapácsos aprító 8,98 cm ellenálló csapra van rögzítve, melyek 8,21 cm-es csapágyakkal vannak ellátva. Működés közben a hajló kalapácsok 66,04 cm-es átmérőig hajlanak ki.

2. A kalapácsos aprító szíjas hajtásrendszerét újraterveztük, 8-5 VP szíjakat használ, hogy a megnövekedett rotor sebességet és teljesítményt kezelni tudja. A szíjak a bull fogaskerék eltávolítása nélkül cserélhetőek. Ahogy a szíjak nyúlnak, a rugóval feszített szíjas hajtásrendszer aszerint automatikusan állítja a szíjak feszességét. A rúgó feszességének beállítása az oldalsó nyíláson keresztül végezhető el.

3. A nagy teherbírású beépített aprítórács/távtartó rúd kombinációjának köszönhetően a kezelő az aprítási körülményeknek megfelelően variálhatja az aprítórács rúdjainak és a távtartó rudak számát. Egyszerűen csak vegyen le, vagy adjon hozzá, ahogy épp kívánja. Egy geyser tányér is feltehető, ami megakadályozza, hogy az anyag egy része kirepüljön a kádból.

4. A 30,48 cm x 1,37 m-es páros szállítócsigák két nagy teherbírású csapággyal vannak ellátva, illetve a z új kialakítású aprító panel aljánál helyezkednek el. A rövid páros szállítócsigáknak köszönhetően az alsó szállítócsatorna zárt. A nagyobb térfogatnak köszönhetően nőtt kapacitása, és az eltömődés valószínűsége is kisebb.

5. A nagy H-1130 Big Bite kád padlója 10 gauge vastag acél, fala pedig 12 gauge vastag acél. A kád szélessége 3,43 m a peremmel együtt, alapszélessége 2,72 m, mélysége 127 cm. Ez a kád képes a legnagyobb kerek és szögletes bálák, valamint laza szénaboglyák kezelésére is.

6. A Duratech elektronikus sebességszabályzó a kalapácsos aprító egyenletes és sima etetésének titka. Ez a szabályzó állandó értékkel terheli a traktor kardántengelyét, a kád fordulatszámának állításával pedig szabályozható a kalapácsos aprító etetésének mértéke.

7. A kád hajtás rendszerében a kád körül folyamatosan fogak és páros rugós feszítők helyezkednek el, hogy a láncot mindig feszesen tartsák. Az erőt egy hidraulikamotor szolgáltatja, amit az elektronikus sebességszabályzó vezérel.

8. A H-1130-as kádja 90°-ban billenthető, így egyszerű a kalapácsos aprítóhoz és hajtásrendszerhez való hozzáférés a napi karbantartások, illetve az aprító panel cseréje során.

9. A hidraulikával összehajtható 60,69 cm széles és 7,92 m hosszú hidraulikus összehajtható szállítószalag a H-1130-as nagy kapacitását szolgálja. Gumiborítású meghajtó görgő és a Haybuster könnyen tisztítható görgőjével van ellátva a szalag. 3,81 cm-es bordák segítik az összeaprított anyag nagy sebességű továbbítását, ami még akkor sem akad meg, ha a kalapácsos aprító túlterhelt. Az aprított anyagot 5,64 m magas halmokba lehet rakni.

10. A nagy, 16.5 x 16.1, 14-ply flotációs erősített kerekeknek köszönhetően a szállítás egyszerű, és nagy stabilitást biztosít a H-1130 számára.

11. A H-1130-as másik fontos képessége a nagy kapacitású szemestermény aprítás. Az aprító rács/távtartó rudak eltávolításával az opcionális terményőrlő garat felhelyezésével és az aprítópanelek kicserélésével a H-1130-as nagy teljesítményű szemestermény aprítóvá alakul.


JELLEMZŐK

60,69 cm széles és 7,92 m hosszú szállítószalag
A hidraulikával összehajtható 60,69 cm széles és 7,92 m hosszú hidraulikus összehajtható szállítószalag a H-1130-as nagy kapacitását szolgálja. Gumiborítású meghajtó görgő és a Haybuster könnyen tisztítható görgőjével van ellátva a szalag. 3,81 cm-es bordák segítik az összeaprított anyag nagy sebességű továbbítását, ami még akkor sem akad meg, ha a kalapácsos aprító túlterhelt. Az aprított anyagot 5,64 m magas halmokba lehet rakni, a szállító maximális meredeksége 40°.

Nagy teljesítményű csigák
A 30,48 cm x 1,37 m-es páros szállítócsigák két nagy teherbírású csapággyal vannak ellátva, illetve a z új kialakítású aprító panel aljánál helyezkednek el. A rövid páros szállítócsigáknak köszönhetően az alsó szállítócsatorna zárt. A nagyobb térfogatnak köszönhetően nőtt kapacitása, és az eltömődés valószínűsége is kisebb.

Nagy, 16.5 x 16.1, 14-plyflotációs erősített kerekek
E kerekeknek köszönhetően a szállítás egyszerű, és nagy stabilitást biztosít a H-1130 számára.

127 cm-es Big Bite kalapácsos aprító
A már ismert 127 cm hosszú „Big Bite” kalapácsos aprító a kád hátsó felére került a belső szállítócsatorna rövidítése érdekében, ezáltal növelve az ürítés sebességét. A Nagy teherbírású kalapácsos aprító 2300-as fordulatszámon üzemel, 40%-kal nagyobbon, mint a korábbi modellek, valamint 1,27 cm-es hajló kalapácsokkal vannak ellátva. A kalapácsoknak 4 erősített vágóélük van. Ha egy él elkopik, akkor a kalapács következő használatlan élével helyettesíthető. A kalapácsok 3,18 cm-es acélozott kalapácstartó rudakon helyezkednek el. Az aprító tányérok 1,27 cm vastagok és 40,64 cm átmérőjűek. A kalapácsos aprító 8,98 cm ellenálló csapra van rögzítve, melyek 8,21 cm-es csapágyakkal vannak ellátva. Működés közben a hajló kalapácsok 66,04 cm-es átmérőig hajlanak ki.

Duratech elektronikus sebességszabályzó
A Duratech RCB93 elektronikus sebességszabályzó a kalapácsos aprító egyenletes és sima etetésének titka. Ez a szabályzó állandó értékkel terheli a traktor kardántengelyét, a kád fordulatszámának állításával pedig szabályozható a kalapácsos aprító etetésének mértéke.

Kád meghajtás
A kád hajtás rendszerében a kád körül folyamatosan fogak és páros rugós feszítők helyezkednek el, hogy a láncot mindig feszesen tartsák. Az erőt egy hidraulikamotor szolgáltatja, amit az elektronikus sebességszabályzó vezérel.

90°-ban billenthető kád
90°-ban billenthető kád az kalapácsos aprítóhoz való egyszerű hozzáférés, karbantartás és javítás érdekében.

8-5 VP szíjas meghajtás
A kalapácsos aprító szíjas hajtásrendszerét újraterveztük, 8-5 VP szíjakat használ, hogy a megnövekedett rotor sebességet és teljesítményt kezelni tudja. A szíjak a bull fogaskerék eltávolítása nélkül cserélhetőek. Ahogy a szíjak nyúlnak, a rugóval feszített szíjas hajtásrendszer aszerint automatikusan állítja a szíjak feszességét. A rúgó feszességének beállítása az oldalsó nyíláson keresztül végezhető el.

Opcionális terményőrlő garat
A H-1130-as másik fontos képessége a nagy kapacitású szemestermény aprítás. Az aprító rács/távtartó rudak eltávolításával az opcionális terményőrlő garat felhelyezésével és az aprítópanelek kicserélésével a H-1130-as nagy teljesítményű szemestermény aprítóvá alakul.

Nagy teherbírású beépített aprítórács/távtartó rúd kombináció
A nagy teherbírású beépített aprítórács/távtartó rúd kombinációjának köszönhetően a kezelő az aprítási körülményeknek megfelelően variálhatja az aprítórács rúdjainak és a távtartó rudak számát. Egyszerűen csak vegyen le, vagy adjon hozzá, ahogy épp kívánja. Egy geyser tányér is feltehető, ami megakadályozza, hogy az anyag egy része kirepüljön a kádból.

Nagy Big Bite kád
A nagy H-1130 Big Bite kád padlója 10 gauge vastag acél, fala pedig 12 gauge vastag acél. A kád szélessége 3,43 m a peremmel együtt, alapszélessége 2,72 m, mélysége 127 cm. Ez a kád képes a legnagyobb kerek és szögletes bálák, valamint laza szénaboglyák kezelésére is.


PARAMÉTEREK

Kalapácsos aprító
Hossz 127 cm
Átmérő 66.04 cm, kalapácsokkal együtt
Etetőnyílás 72,4 c m x 132 cm
Kalapácsok 1,27 cm edzett, hajló
Kalapácsok száma 88, 4 élű
Rudak 3,18 cm, acélozott
Aprító tányérok 1,27 cm vastag x 40,64 cm átmérő
Aprító csap 8,98 cm) stress proof steel
Csapágyak 8,21cm pillow block
Hajtás 1000RPM kötegelésen és B méretű V alakú szíjakon keresztül

Aprító panelek
Panel felülete 7063,75 cm2
Panel vastagsága 0,635 cm
Lyuk átmérő 0,317 – 20,32 cm

Kád jellemzői
Kád szélessége peremmel együtt 3,45 m
Rakodási magasság 2.79 m
Mélység 127 cm
Kád belső átmérője az aljánál 2.72 m
Kád falának vastagsága 2,66 cm
Kád padlójának vastagsága 3.42 cm
Meghajtás elektro hidraulikus, kád mentén folyamatos fogazás
Sebesség szabályzás elektromos sebességszabályzó, Duratech RCB93
Hidraulikaolaj kapacitás 227,12 l
Szerviz hozzáférés hidraulikusan, 90°-ban billenő kád/ oldalsó hozzáférés láncfeszesítéshez és zsírozáshoz

Belső csigák
Típus páros, 30,48 cm
Hossz 1,37 m
Csapágyak 2 csapágy csigánként

Kiömlő szállítószalag
Típus gumiszalag, 3,81 cm-es bordákkal
Hengerek könnyen tisztítható hengerek
Meghajtás hidraulikus
Hajtó és nem hajtó hengerek gumiborítású hajtó, könnyen tisztítható nem hajtó
Hossz 7,92 m hosszú
Szélesség 60,69 cm
Maximális magasság 5,64 m, 40°-os meredekség

Tömeg
Össztömeg 6032,78 kg
Felakasztás, szállítószalag összehajtva 884,51 kg


Méretek szállítás közben, szállítószalag nélkül
Szélesség (3.45 m)
Hossz (5,79 m)
Magasság (2,92 m)

Méretek közlekedés közben, szállítószalaggal
Szélesség (3.45 m)
Hossz (6,58 m)
Magasság (3,2 m)

Kezelőszervek
Kád forgása 3 pozíciós hidraulika szelep, óramutató járásával megegyezően, ellentétesen, stop
Kád sebessége DuraTech RCB93 típusú elektromos sebességszabályzó
Szállítószalag emelő és összehajtó hidraulika hidraulika szelepek, emeléshez és összehajtáshoz
Kád billentés hidraulika szelep a billentéshez

Karosszéria jellemzői
Vontatás clevis type for hitch pin
Kerekek 2 db, 16,5 x 16,1 flotációs, erősített (14 ply)
Felnik 16.1 X14C, 8 csavaros, erősített
Csapágyak kúpos görgős csapágy


Traktorral szembeni követelmények
- 1000 RPM kardántengely
- 200 – 315 lóerő
- traktor minimális hidraulikus teljesítménye – 8 gpm (30.28 lpm) 1,500 psi (30.28 lpm @ 10,342,135.92 pascal)
- traktor hidraulikus vezérlése – 2db oda-vissza működő szabályzószelep ISO kompatibilis csatlakozókkal
- 12 Volt DC
- 1 3/8” (3.49cm) vagy 1 3/4” (4.45cm) átmérőjű 1000 RPM-es kardánytengely

Hidraulika olaj szembeni követelmények
Hidraulika olaj 227.12 l-es hidraulika olaj tartály (Mobile 423, CENEX HTB Quicklift, Conoco Hydro Clear vagy egyenértékű)

Tartozékok
- rácsos aprító/távtartó rúd kombináció
- geyser tányér
- terményőrlő garat
- kukorica cső szett
- aprítópanelek lyukméreteinek átmérője (inch) 1/8, 3/16, 1/4, 3/8, 1/2, 5/8, 3/4, 1, 1-1/2, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
átmérők (cm-ben) .317, .476, .635, .953, 1.27, 1.59, 1.91, 2.54, 3.81, 5.08, 7.62, 10.16, 12.7, 15.24, 17.78, 20.32

Kerek lyukú panel – átmérő inchben:
1/8, 3/16, 1/4, 3/8, 1/2, 5/8, 3/4, 1, 1 1/2,
2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, nyitott
Kerek lyukú panel – átmérő cm-ben:
.375, .476, .635, .935, 1.27, 1.59, 1.91,
2.54, 3.81, 5.08, 7.62, 10.16, 12.70, 15.24,
17.78, 20.32, nyitott
Szögletes nyílású panel – átmérő inchben:
3-1/2"x7-1/2", 4-1/2"x7-1/2", 6"x7-1/2, 9"x7-1/2"
Szögletes nyílású panel – átmérő cm-ben:
8.89cm x 19.05 cm, 11.43cm x 19.05cm, 15.21cm x 19.05cm,
22.86cm x 19.05cm


OPCIÓK

FŐBB ÉRVEK MELLETTE

1130

1130

Bionova